Waarom gezichtsmasker voor ziektekiemen

WAAROM JE EEN GEZICHTSMASKER NODIG HEBT VOOR ZIEKTEKIEMEN

Royce Jamin / June 24, 2021

Gezichtsmaskers worden over het algemeen gebruikt in een ziekenhuis of gezondheidszorg. Als zodanig zijn ze essentieel omdat ze de verspreiding van infectieziekten kunnen helpen beperken en beheersen. Voor gezondheidswerkers beschermt het antivirale masker hen tegen het oplopen van virussen en bacteriën, omdat ze nauw samenwerken met geïnfecteerde patiënten. Het masker is ook nuttig bij gebruik tijdens medische ingrepen en procedures.

Afgezien van de ziekenhuis- en gezondheidszorginstellingen, verschillen gezichtsmaskers per bouw- en industrieel personeel. Ze gebruiken echter het andere type gezichtsmasker, namelijk het gasmasker. Met het gasmasker beschermen ze zichzelf tegen het inademen van verschillende microben, stof en andere gevaren die in hun werk komen. Tegenwoordig draagt ​​het grote publiek het. Dit geldt vooral in Oost-Aziatische landen waar het grootste deel van de bevolking deze maskers draagt ​​tijdens het griepseizoen. Japan en Taiwan zijn enkele voorbeelden.

Voor het grote publiek biedt een masker voldoende bescherming. Wanneer een persoon hoest of niest, laten ze kleine druppeltjes vrij die bacteriën en ziektekiemen in de lucht kunnen bevatten. Met een masker om griep te voorkomen, bent u beschermd tegen de meeste infectieziekten.

medisch-mondkapje.nl

dg medisch mondkapje