powder brows

De geschiedenis en evolutie van PMU powder brows

Royce Jamin / May 30, 2023

PMU powder brows, ook wel bekend als poederachtige wenkbrauwen of ombre wenkbrauwen, zijn een populaire vorm van semi-permanente make-up die de wenkbrauwen een natuurlijk ogende, gepoederde finish geeft. In dit artikel zullen we de geschiedenis en evolutie van PMU powder brows bespreken.

Geschiedenis van PMU Powder Brows

De geschiedenis van semi-permanente make-up gaat terug tot de oude Egyptenaren, die kohl gebruikten om hun ogen te accentueren. In de jaren 1920 werd semipermanente make-up populair bij vrouwen in de Verenigde Staten en Europa, met name bij filmsterren. In de jaren 1980 werd PMU verder ontwikkeld en begon het meer mainstream te worden, met name in de wenkbrauw industrie.

PMU wenkbrauwen technieken hebben in de loop der jaren verschillende transformaties ondergaan. De eerste techniek die populair werd in de jaren 1980 en 1990 was de ‘blockbrow’-techniek, waarbij de wenkbrauwen met één kleur werden opgevuld en de vorm van de wenkbrauwen vaak overdreven was.

In de jaren 2000 evolueerden de technologie en de technieken voor PMU wenkbrauwen verder, met de introductie van de ‘hairstroke’-techniek. Deze techniek gebruikt een fijne naald om individuele haartjes te simuleren en een natuurlijk ogende wenkbrauw te creëren.

Evolutie van PMU Powder Brows

PMU powder brows is een relatief nieuwe techniek die populair werd in de afgelopen paar jaar. Deze techniek maakt gebruik van een ‘ombre’effect om de wenkbrauwen een zachte, gepoederde afwerking te geven. De techniek maakt gebruik van een fijnere naald dan de traditionele PMU-technieken en vereist vaak meerdere sessies om de gewenste look te bereiken.

De techniek begint met het schetsen van de gewenste wenkbrauw vorm. Vervolgens wordt een pigment in de huid ingebracht met behulp van een speciale PMU-machine en naald. De naald maakt kleine stippen in de huid om de illusie van kleine haartjes te creëren. Het pigment wordt geleidelijk in de huid geïntroduceerd om een geleidelijk ombre-effect te creëren, van licht naar donker.

PMU powder brows zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijk ogende wenkbrauw die niet te opvallend is. Het is ook een goede optie voor mensen met dunne wenkbrauwen of die last hebben van haarverlies. PMU powder brows kunnen 1-3 jaar meegaan, afhankelijk van de huid en levensstijl van de persoon.

theartoftattoo.nl